9.9.21

Toinen vuosi jalkaterapia opintoja

 LET´S START!! Niin se kesä vaan meni ja opinnot taas jatkuvat!


Miten minun kesä sitten menikään?


Otin kesäopinnoiksi 13 opintopistettä suoritettavaksi (vapaaehtoisesti siis), 3-vuoro kesätyön tehtaassa sekä yrityksen palveluna tarjosin alaraajahierontoja. Siinähän se kesä- ja heinäkuu siis menivät. Mutta eihän se pidä jatkuvaa työskentelyä olla, joten pieniä ihania irtiottoja tietysti suunnittelin mukaan myös.


Arvostan omavaraisuutta, joten uudistettiin ja laajennettiin omaa kasvimaata heti alku kesästä.

Ja eikun kaivamaan!


Loppujen lopuksi saatiin ihana oma ja kaunis kasvimaa. 

Nautin marjastamisesta, joten kävin keräämässä (ja syömässä) reilusti mansikoita. Ja oma piha antoi isosti satoa myös, joten musta- ja punaviinimarjoista, karviaisista, raparperista ja omenista on saatu nauttia.


Oma kaupunki tarjosi myös mukavaa tekemistä pitkin kesää; keilausta, elokuvissa ja kesäteatterissa käyntiä, höyrylaivalla maisemaristeilyä, uintia luonnon vesissä, kavereiden näkemistä ja tietysti keväällä tulleen pienen kultaisennoutajan pennun kasvattamista. Käytiin myös maakuntamatkailulla maistelemassa eri yritysten pizzoja upeissa järvimaisemissa. 


Kesän seikkailuja.


Churro-poika menossa mukana.


Kesä tuntui menevän nopeasti, varmasti myös sen takia kun oli jatkuvasti "kalenteri täynnä". Mielestäni parasta siinä on kuitenkin se ettei kaikki merkinnät ole työhön tai opiskeluun liittyviä, vaan siellä on merkintöjä myös niistä ihanista seikkailuista ja unohtumattomista kokemuksista 💖



Back to school!

Elokuussa pääsimme jo viikoksi työharjoitteluun, hieman palauttelemaan mieleen mitä se kliininen jalkaterapia olikaan, jota viime keväänä opiskeltiin. Hienostihan se meni ja oli ihana olla viisi päivää peräkkäin työskentelemässä kevennysten, silikoniortoosien, hoitojen ja tutkimusten parissa. 

Peilipöytätutkimista, päkiä kevennys ja harjanne silikoniortoosit.


Lisäksi opiskeltiin ihan uusi aihe, pikapohjalliset. Siellä tuli tehtyä myös itselleni pieni korjaava elementti omaan kenkään. Pikapohjallis tunneista tuli otettua reilusti kuvia, niin tässä niitä avaamaan paremmin mistä on kyse.

Kantakiilan valmistamista korkista, korjaa virheasentoa.

Pehmeän kantakupin valmistaminen. Ja pituuserokorotus korjaamaan alaraajojen pituuseroa.



ST-nivelen neutraalin asennon palpointi, jolloin jalkaterä ohjautuu optimaalisesti suoraan. Ja nivelraon merkitseminen, jotta nähdään oikea linja ja osataan merkitä oikea kohta pikapohjallis elementille.



Tässä opintojen aikana olen huomannut kuinka paljon jalkaterän asennolla onkaan merkitystä ja vaikutusta koko kehoon. Muunmuassa polvikivut, polvien virheasennot, vasaravarpaiden ja vaivasenluun kehittyminen. Vaikka sitä on varmasti hankala uskoa, niin kantapään alue / jalkaterän takaosa on suuresti vaikuttava alue meidän kehossa.


Vuosi sitten aloin harjoittelemaan vitos varpaan loitonnusta ja kehoitin lukijoitani testaamaan ja harjoittelemaan liikettä myös. Suosittelen viimeistään nyt kokeilemaan saisitko pikku varvasta heilutettua ulospäin tai onnistuuko varpaitten harittaminen irti toisistaan. Jos se tuottaa hankaluutta, niin suosittelen tekemään sitä säännöllisesti, ja aluksi omilla sormilla avustaen. Siitä ne varpaat sitten oppii toistojen jälkeen liikkumaan myös omatoimisesti.



SYKSY 2021


Tämän syksyn opinnot jatkuvat niin että olemme joka toinen viikko kolme päivää Savonlinnassa opiskelemassa. Muuten opiskelu on omatoimista ja kiitettävän paljon projekteja ja tehtäviä onkin nyt jo luvassa.

Syksyn opinnot alkoivat mukavan rivakasti. Heti ensimmäisillä lähipäivillä harjoiteltiin kinesioteippausta ja tutkittiin toistemme liikkuvuuksia Myrin goniometrillä.

 

Kinesioteippauksen harjoittelua eri tarpeisiin ja tilanteisiin.


Mielenkiintoista oli huomata kuinka monipuolisesti kinesioteippiä pystyykään käyttämään! Kiputilojen ja verenkierron parantamisen lisäksi turvotukseen, lihastoiminnan parantamiseen ja nivelten toiminnan tukemiseen. Ja varmasti vielä muihinkin tilanteisiin, mutta nämä nyt päällimmäisenä. 

Pakko sanoa, että en ollut ikinä ajatellutkaan teippaavani jalkaterän pieniä virheasentoja, kuten vaivasenluuta ja vasaravarpaita. Sellainen mahdollisuus ei ollut tullut mieleenikään, joten näistä opeista oli runsaasti apua! 😍



Myrin goniometri liikkuvuuksien mittauksessa.

Tähän kaveriin pääsin nyt ensimmäistä kertaa tutustumaan, ja se menikin kyllä aikalailla opetellessa mittarin käyttöä. Yhteisymmärrykseen päästiin kyllä sitten loppujen lopuksi ja alaraajojen liikeratojen liikkuvuuksien mittaamisesta saatiin ihan tuloksiakin.

Onneksi tiedän Myrinin pysyvän syksyn aikana matkassa mukana ja pääsen syvemmin miettimään sen merkitystä.




Seuraavalla kerralla kun opistolle menee niin pääseekin harjoittelemaan urheiluteippausta ja perjantaina vielä annetaan näyttö viime kevään opinnoista. Vaikuttihan se korona meihinkin, mutta onneksi ei hankaloittanut opintojen etenemistä.


Iloista alkanutta syksyä! Nyt on upeasti värejä luonnossa, niin nautitaan niistä ulkoilun yhteydessä.


Anne 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuosi 2024 ja uusia suunnitelmia

Vuosi vaihtui, mutta tehdään pieni yhteenveto vielä viime vuodesta ja sitten kerrotaan myös tämän vuoden suunnitelmista.  2023 oli merkittäv...