8.1.24

Vuosi 2024 ja uusia suunnitelmia

Vuosi vaihtui, mutta tehdään pieni yhteenveto vielä viime vuodesta ja sitten kerrotaan myös tämän vuoden suunnitelmista. 

2023 oli merkittävä vuosi kokonaisuudessaan! Luvassa oli viimeinen vuosi jalkaterapian opintoja, opinnäytetyö, 3 kuukauden ulkomaanvaihtojakso ja työskentelyä omassa tulevassa ammatissa. Tämän kaiken lisäksi oli vielä ihanasti aikaa nauttia myös ystävien kanssa ♥ 

Tulin jälleen siihen tulokseen, että on tärkeää olla hyvä pohjasuunnitelma ja toteuttaa sitä joustavin mielin. Hetkessä elämisen taito on myös viime vuonna korostunut ja omalla tahollaan se on rauhoittanut vilkasta mieltä ja auttanut havainnoimaan mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. 


Töissä kahvitauolla fiilistelyä.

Malagan yliopistolla opintojen parissa.


Opinnäytetyö prosessia.


Joulukuussa 2023 Metropoliasta 
valmistuneita jalkaterapeutteja.


YHTEENVETO OPINTOJEN AJALTA

Opinnot Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (XAMK) ja Metropoliassa


Ensimmäiset kaksi vuotta opiskelin Savonlinnassa XAMKissa ja kolmannen vuoden aloitin Helsingin Metropoliassa. Jalkaterapiaopinnot ovat hyvin laajat ja sisältävät hyvin monipuolisesti asioita, kuten yksilöllisten pohjallisten suunnittelu ja toteutus, kipuasiakkaan tutkiminen, hoito ja ohjaus, perehtyminen eri sairauksiin ja ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan. Olen kuvannut jalkaterapiatutkinnon sisältöä tarkemmin aikaisemmissa blogiteksteissäni ja pääset halutessasi sieltä lukemaan lisää.

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö oli pitkä prosessi, ja se kesti lähes vuoden. Teimme jalkateräharjoitevideon, jonka tarkoitus on ennaltaehkäistä kestävyysjuoksijoiden urheiluvammoja. Työ opetti paljon niin teoriassa kuin käytännön toiminnoista. 

Olen aiemmin toiminut personal trainerina ja liikunta ja terveelliset elämän tavat ovat lähellä sydäntäni. Opinnäytetyön kirjallista osuutta tehdessä ja tietoja etsiessä opin vielä syvemmin kehon toimintamekanismeista ja ennen kaikkea kuinka tärkeätä ennaltaehkäisy on! Harjoitevideon tekeminen on tuttua minulle ennestään, mutta nyt oli aivan eri taktiikka. Aiemmin olen ns. kerralla purkittanut, mutta nyt kokosimme videon erillisistä videoimistamme videoklipeistä ja laitoimme ne yhteen tekstin kera. Tämä oli silmiä avaava ja opettavainen kokemus monessa mielessä. Molempien mielenkiinnolla ja innokkuudella aihetta kohtaan saimme aikaan loistavan työn.


Työmme on nähtävissä seuraavasta linkistä: Urheiluvammojen ennaltaehkäisy kestävyysjuoksijoilla

Yhteistyöllä ♥

Työskentelyä alalla


Opintojen kautta pääsin näkemään jalkaterapian alaa monipuolisesti myös työelämässä. Sitä kautta olenkin saanut paljon käytännön osaamista ja toimintaan hyödyllisiä vinkkejä. 
Koulujen ulkopuoliset työharjoittelut olen suorittanut 
  • Joensuun Liikavarpaassa, 
  • Kuopion terveyskeskuksessa, 
  • Turun diabetesliitossa, 
  • TYKSin sisätautien poliklinikalla ja
  • Espanjassa Clínica Podológica Dr. Páez ja Clínica Podológica Brenes.

Iso kiitos kaikille ohjaajilleni!!! 


Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana saimme koulutuksen alaraajahierontaan, jonka innostamana aloin tekemään niitä opintojen ohella. Tein noin vuoden ajan alaraajahierontoja ja parasta oli kuulla miten asiakkaat tunsivat saavan apua erinäisiin ongelmiin kehoissaan. Kesällä 2022 muutin Turkuun ja Turussa sain työpaikan Kinttupisteeltä. Siellä sain kliinisen työn lisäksi kokemusta tutkimusasiakkaista (kipu, virheasennot) ja käytännön oppia harjoiteohjelmien teosta ja ohjauksesta.



Onnellisena jalkaterapiatutkinnosta.



TUTKINNOSTA TYÖELÄMÄÄN JA VUOSI 2024


Joulukuussa sain jalkaterapeutin tutkintotodistuksen ja nyt haluan ylpeänä viedä opittuja asioita käytäntöön! Perustin oman toiminimen ja aloitin yhteistyön jalkaterapeutti Emmi Isotalon kanssa.


Emmin yritys Jalkaterapia Askel toimii Turun keskustan alueella Askelklinikan tiloissa ja siellä palveluihin kuuluu kliininen jalkaterapia (kynsi- ja ihomuutosten hoito, silikoniortoosin valmistus, omahoito-ohjeistus). Voit varata ajan palveluun tästä ja samalla tarkastella tarkemmin nettisivuja.


Haluan tarjota apua ja ohjausta alaraaja haasteiden kanssa kamppaileville. Teen kotona alaraajahierontoja ja yksilölliset tutkimukset. Haluan nyt aluksi keskittyä tarjoamaan pääasiallisina palveluina 

alaraajahieronta (lihaskireyksille rentoutusta varpaista lantioon), 

tutkiminen (kiputilat, virheasennot, kinesioteippaus) 

ohjaus ja harjoiteohjelman suunnittelu ja tekeminen 

kliininen jalkaterapia (kynsi- ja ihomuutokset, silikoniortoosit, omahoito-ohjaus)

 



Alaraajahieronnassa huomioidaan alueet jalkaterästä lantioon.




Nyt siis oma toiminimi käynnissä ja pääsen toteuttamaan jalkaterapian eri osa-alueita. Olen innoissani, koska olen saanut kuulla kuinka paljon ihmiset ovat saaneet apua oloihinsa. 

On kyse jalkoihin liittyvistä kivuista, iho- tai kynsiongelmista tai muuten vaan haluat rentouttaa jalkojen lihaksia, niin olen mieluusti käytettävissä! Teen parhaani, että saisit apua ja halutessasi tarpeeksi tietoa kuinka edetä tilanteen kanssa.

Kliinisen työskentelyn olen aloittanut Emmin työpisteellä Turun Askelklinikan tiloissa. Ajanvaraukseen pääset tästä. 
Tutkiminen ja alaraajahieronta toteutuu kotonani ja lisätietoja ja aikoja voi kysyä suoraan puhelimitse tai viestillä (0404125443) tai sähköpostilla (vilkkaataskeleet@gmail.com).



Aloitetaan tämä vuosi pitämällä itsestämme huolta ja kuuntelemalla kehomme merkkejä.

Reipasta ja hyvinvoivaa vuoden 2024 aloitusta! 

Anne 😊








Vuosi 2024 ja uusia suunnitelmia

Vuosi vaihtui, mutta tehdään pieni yhteenveto vielä viime vuodesta ja sitten kerrotaan myös tämän vuoden suunnitelmista.  2023 oli merkittäv...