9.5.22

MUUTTO JA ENSIMMÄINEN TYÖELÄMÄHARJOITTELU



KEVÄT 2022


Muutto Joensuusta pois oli tapetilla. Joensuu on ihana kaupunki, mutta Etelä-Suomessa asuneelle ja kulttuuria rakastavalle pariskunnalle valikoima tuntui jäävän hieman suppeaksi. Myös etäisyys Etelä-Suomeen oli haitannut minun mieltäni ja tuntui, että esimerkiksi matkustamisen ihanuus oli kääntynyt paineeksi, jotta matkan alkuun edes pääsisi.

Pääsiäisenä sitten asiat loksahtivat kohdilleen ja rupeama toteutui. Kamat kasaan ja muutto kohti Turkua alkoi. Pääsiäinen meni siis tehokkaasti ja saimme kaiken mukavasti uuteen kotiin muutettua. Tähän samaiselle viikolle meillä osui tietysti myös kolme tenttiä, joista suoriuduin niistäkin hienosti. Ainoastaan ruotsin kielioppi tuntui, että siihen olisi pitänyt antaa enemmän aikaa. Mutta onneksi siihen tulee olemaan aikaa myöhemmälläkin.



TYÖELÄMÄHARJOITTELU KUOPIOSSA

Muutto tehty, yksi yö uudessa kotona ja sitten matka kohti Kuopiota ja ensimmäistä työelämäharjoitteluani. Olin jakanut harjoittelun puoliksi, eli 3 viikkoa Kuopiossa ja 3 viikkoa Turussa. Kuopiossa harjoittelupaikka oli keskustassa sijaitseva pääterveysasema. Siellä elin siis kolme viikkoa työelämäharjoittelussa, parhaan ystäväni kanssa ja urheillen. Omanlaista elämää 💛


Terveyskeskuksessa ohjaajani oli jalkaterapeutti Tarja, joka on aivan mieletön osaaja kyllä! Ratkaisuja hankaliinkin tilanteisiin tuli kuin apteekin hyllyltä. Hän modifioi mielikuvituksensa avulla jo kehitettyjen tuotteiden monipuolisempaa käyttöä, ja se rentous ja tyyneys asiakkaiden sekä kollegojen kanssa. Oli upea työskennellä hänen kanssaan ja saada oppia häneltä. 

Voisi sanoa, että oma luonteeni sai myös hyvän opetuksen Tarjalta. Rauhallisuus ja kärsivällisyys hankalissa tilanteissa lisääntyivät, koen että osaan nyt ajatella monipuolisemmin mahdollisuuksia miten toimia tilanteissa. Esimerkiksi etten nopeasti vain päädy aina samaan ratkaisuun tietyssä tilanteessa, vaan näen kokonaisvaltaisemmin sen ja etsin ratkaisua laajemmin. 

Huomasin kuinka eri tavalla ja monipuolisesti ortooseja ja kevennyksiä voi käyttää. Tietysti perusoppi on tärkeää pitää mielessä, mutta miksipä sen jälkeen ei voisi soveltaa 😘 

Vierailemassa kävin myös KYSissa. Tk:ssa tutustuin moniammatilliseen yhteistyöhön mm haavahoitajan kanssa. Siinä näki hyvin miten pienillä asioilla on vaikutusta haavan paranemiseen tai pahentumiseen. Tarjan kanssa oppi myös miten kevennyksen avulla saadaan kuormitusta siirrettyä, jotta kipukohta/haavan tila helpottaa.

Jos opiskelet jalkaterapiaa eri kaupungissa, niin suosittelen ehdottomasti harjoittelua Kuopiossa. Asunnon löysin hyvin nopeasti ja edullisesti Facebook Kuopion puskaradio -ryhmän kautta. Muilla asioilla sitten on tapana järjestyä 😊


ELÄMÄÄ KUOPIOSSA


Opiskelijana pääsee vapaa-aikaa viettämään edullisesti, esimerkiksi 11,50e teatterilippu, niin fyysistä kuin henkistä hoitoa laadukkaassa Fressi kuntokeskuksessa 2 viikkoa ilmaiseksi, leffaliput edullisemmin, ravintoloissa alennuksia. Listaa voisi vain jatkaa 😀 Ihania kokemuksia ja hyvää mieltä kaupunki pullollaan. 

Minulla oli tietysti etuna se, että paras ystäväni asuu Kuopiossa ja tapasimmekin useamman kerran viikossa. Mutta koin paikallisen kansan mukavana, rentona ja vitsiä heittelevänä, lisäksi sain hyvää palvelua kaikkialta missä vierailin.

Ps. valitettavasti en pystynyt blogiin lisäämään kuvia, mutta lisään ne faceen ja instagramiin.


LOPPU KEVÄT 2022


Nyt siis takaisin Turussa ja kotiutumista vanhaan tuttuun kaupunkiin luvassa. Hieman kestää, että mieli tajuaa ettei nyt tarvitse enää lähteä täältä. Harjoittelun ajaksi koululta on annettu muutamia tehtäviä niin niiden tekemistä tässä ja ensi viikolla se toinen kolmen viikon harjoittelu diabetes yhdistyksellä. 

Näiden asioiden jälkeen on sitten kevät 2022 opinnot suoritettu ja tulevana syksynä alkamassa olisi kolmas vuosi! 😎

Jalkaterveyden puolesta suosittelen rasvaamaan jalkapohjia (ei varvasvälejä) tarpeeksi rasvaisella rasvalla (ei koko keholle tarkoitetulla rasvalla) säännöllisesti. Mielellään päivittäin, mutta on se muutama kerta viikossakin parempi kuin ei ollenkaan.
Voin luvata, että jo pelkällä rasvauksella säästyy monelta haitalta ja ongelmalta, jotka jalkapohjien kautta voi vaikuttaa ylempänäkin kehossa.


 

Ihanaa kesän alkua!





Vuosi 2024 ja uusia suunnitelmia

Vuosi vaihtui, mutta tehdään pieni yhteenveto vielä viime vuodesta ja sitten kerrotaan myös tämän vuoden suunnitelmista.  2023 oli merkittäv...